Others

Pressinbjudan till LRF Örebros regionstämma den 21 mars

Du som representerar massmedia är välkommen när Lantbrukarnas Riksförbund i Örebro håller regionstämma tisdagen den 21 mars klockan 18.00 i Växthuset, Kumla.

Programmet bjuder på stämmoförhandlingar, utmärkelser till engagerade personer i branschen, föredrag, en god middag samt ett jubileum. I år, 2017, är det 100 år sedan Sveriges bönder gick samman för att driva lantbrukets och landsbygdens frågor. 

Program

18.00 Per Willén, regionordförande, hälsar välkommen och öppnar stämman
Gästtalare Kristina Yngwe, riksdagsledamot och vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet (c), ”Framtiden för svenskt lantbruk med koppling till livsmedelsstrategin”
Stämmoförhandlingar
Utdelning av utmärkelser

20.00 Kaffe och tårta
2017 är ett jubileumsår! I år är det 100 år sedan Sveriges bönder organiserade sig och gick samman för att driva lantbrukets och landsbygdens intressen. Det uppmärksammar vi med tårta.

21.00 Stämmoförhandlingarna fortsätter

22.00 Stämman avslutas

6 motioner upp till beslut
I år skickar länets 32 lokalavdelningar sex motioner till regionstämman. Lantbrukarna i Örebro län vill till exempel att rabatterna som ingår i LRF-medlemsskapet utökas med tjänster inom juridik och ekonomi. Man tar också upp frågan om allmänhetens talerätt mot avverkningsrätt i skogen

Nyval
Som ny ledamot i LRF Örebros styrelse föreslås Johan Linderkers, Nora

Stämmohandlingarna finns på webben
Program samt alla handlingar finns att få på plats, men går även att läsa i förväg på vår hemsida.
https://www.lrf.se/mitt-lrf/regioner/orebro/regionstamman-20161/

Tid: 21 mars 2017 kl 18.00
Plats: Växthuset, Kumla

Intervjuer och kommentarer: 
Per Willén, ordförande LRF Örebro, 072-2153500 
Erik Erjeby, regionchef, 013-465 55 90.

Mer information:
EvaMarie Törnström, strategisk kommunikatör, 013-465 55 91

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, finns över hela Sverige och är en partipolitiskt obunden intresse- och företagarorganisation för människor och företag som har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö. Visionen är att få landet att växa. Vi vill att de gröna näringarna ska ha en nyckelroll och en tätposition vad gäller tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft i det hållbara samhället.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 All-In World News.

To Top