Others

Nu krävs tydliga spelregler för rena biodrivmedel

I dag presenterar regeringen förslag om reduktionsplikt för drivmedel som ska införas i januari 2018. Syftet är att öka inblandningen av biodrivmedel i bensin och diesel, vilket innebär att biodrivmedlet beskattas. Biogasen omfattas inte av reduktionsplikten, utan är sedan tidigare skattebefriad till utgången av år 2020.

– Energigas Sverige är positiva till att reduktionsplikten genomförs. Även om det är låga nivåer som föreslås är det ett första steg mot långsiktiga spelregler för biodrivmedel i Sverige, säger Maria Malmkvist, VD för Energigas Sverige.

Regeringens förslag om reduktionsplikt innebär att bensin och diesel ska vara 50 procent förnybar till år 2030. Det innebär att biogasen behövs för att nå målet om 70 procent klimatreduktion till år 2030 och på sikt fossilfria transporter. Fordonsgasen består i dag av 70 procent biogas och branschens ambition är att biogasandelen senast år 2030 ska vara 100 procent.

– Reduktionsplikten räcker inte för att nå utsläppsmålen till 2030. Därför är det viktigt att regeringen nu prioriterar höginblandade och rena biodrivmedel i arbetet för fossilfria transporter och säkerställer långsiktiga styrmedel även för fordonsgasen, säger Maria Malmkvist, VD för Energigas Sverige.

För ytterligare kommentarer kontakta:

Erik Gutiérrez-Aranda, kommunikationsansvarig, Energigas Sverige,

mobiltelefon: 072-201 17 97,

e-post: erik.gutierrez.aranda@energigas.se

Energigas Sverige – branschorganisationen för aktörer inom biogas, fordonsgas, gasol, naturgas och vätgas.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 All-In World News.

To Top