Others

Förstapris för Svenska kyrkans nya webbplats

Phosworks tog idag emot den glada nyheten att svenskakyrkan.se är vinnare i årets Internetworld topp 100 inom kategorin organisationer. Sidan som lanserades i april 2016 omfattas av 600 underwebbplatser och fler än 80 000 sidor. Phosworks har varit ansvariga för såväl idé som koncept men även ansvarat för användarupplevelsen, designen och Front-end utveckling.

Den nya sajten är mer användarcentrerad för att besökare lättare ska kunna utföra ett ärende eller söka efter specifik information.

I motiveringen går det att utläsa att kyrkans helt nya sajt är stilren och har sökrutan i fokus. Det går snabbt att hitta relevant information om lokala aktiviteter. Med hjälp av ärkebiskopens egen podcast, bloggar och en ambitiös satsning på sociala medier lyckas man nå ut med kyrkans budskap i den moderna, digitala verkligheten.

-Vi har fått möjlighet att komma nära kunden och arbetar i dag med ett helt annat djup. Vi ges möjlighet att testa och utveckla olika idéer och uttryck och har tillsammans med Svenska kyrkan sjösatt flera fantastiska projekt genom åren, säger Niklas Wiil, Art Director på Phosworks.

Det är tredje gången Phosworks vinner i Internetworld Topp 100 sedan 2013

Arbetsteam:

Christian Rick, UX/Projektledning/Produktionsledning
Niklas Wiil, AD
Johan Granholm, AD
Jonas Kaas, Technical lead, Front-end
Mikael Ahlinder, Front-end
Johan Adolfsson, Idé & koncept för sökfunktion
Patrik Jarl, Front-end
Eva Jansson, Produktionsledning
Christian Axelsson, Back-end e (tidigare anställd)
Victoria Leclér, Projektledare (tidigare anställd)
Patric Thulin, CD (tidigare anställd)

Phosworks är en digital byrå med in-house produktion som sedan 1994 arbetar med starka och intressanta varumärken. Bolaget har kontor i såväl Stockholm, Los Angeles som Uppsala och skapar såväl affärsdrivande strategier som koncept och design. Genom sitt interna produktionsbolag har bolaget en tydlig spets på kreativa och smarta digitala lösningar med både film, bild och motion graphics som specialitet. Bland kunderna finns bl.a. Svenska kyrkan, Electronic Arts, ATG, GE Healthcare, Thermo Fisher, CSN, Lernia, Uppsala Universitet, SVT, SLU m.fl.

Läs mer om Phosworks
http://www.phosworks.com

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 All-In World News.

To Top